2021-05-22
今日难得来到九龙城,家姐话想饮下咖啡,我叫佢拣间cafe 坐下啰。。🥰🥰😄😄我地系食完Lunch 过来嘅,本食饱饱地㗎啦,不过家姐竟然都问我食唔食落waffle 𠮶啲。。。。well, 你咁想食我咪陪下你啰😅😅😅家姐今次拣左我地一年前食过嘅Oslo Cafe, 入到都几full , 不过都仲有位,因为其实我地都拎住好多嘢,店员好好咁叫我地摆啲嘢系后面张椅上,话会帮我睇住,好贴心。👍🏻👍🏻点餐时,家姐提我上次饮𠮶杯巨峰提子梳打,梳打味劲重,提我唔好拣,所以我选择左饮巨峰提子绿茶,结果都系出事😭😭😭 巨峰提子味好淡,绿茶味都系,感觉好似系成杯沟水咁,真心麻麻😭😭😭 家姐仲笑我成日重覆错误。。你估我想㗎咩😅😅😅 家姐叫左Mint Coffee, 我觉得几难饮,咖啡嘅苦味+Mint 嘅味,无好fresh 嘅感觉之余仲要有苦味,可能我自己唔识欣赏啦😅😅家姐最后仲叫左个Red bean Green tea toast box , 来到个卖相普通,食落有少少惊喜,因为佢地用左丹麦吐司,加上个绿茶雪糕同cream 都几多,几好食,不过略嫌啲蜜糖多左啲,同啲红豆都太甜,整体上都唔差嘅。👍🏻👍🏻🤣🤣不过啲
不过啲饮品真系要改进一下!🤣🤣