2023-12-07 150 浏览
行过街头巷尾,无意中撞正间小店,挂住简朴招牌,不过食物质素就真系出奇好!我有幸试咗佢哋嘅招牌萝卜糕,外皮香脆,入口居然微微带点焦香,萝卜丝松软得嚟唔失爽口,一啖一啖嘅咀嚼间彷佛嚟到了云霄之巅,味道抢镜!😋再讲讲佢哋𠮶枝自家制肠,质感系真系一绝!饱满而不油腻,嗅一嗅都觉得心旷神怡,一咬落去就感受到满口的肉汁同香气,细嚼慢咽之下,啖啖肉感令人意犹未尽。👍嘢饮方面,我试咗杯冻柠茶,冇得输,正宗港式,酸酸甜甜好消暑,㨂得住我成个下午。以为呢啲嘢只有大店先做得嚟,点知呢间舖头真系做到出色匠心独运。有时啲美食唔在于环境有几高级,但味道同心思就真系非一般小店能比。巷仔入面,味道有惊喜,忍唔住想同大家分享!值得一试又一试!🎉