2018-09-07
系太子呢边附近做完野,碌下ig睇下有乜食,见到有呢间新丁小店介绍,咁岩系正附近,于是就行过去试下啦小店位处太子道西同大南街交界位,好易见到,不设堂食,只做外卖。但系食物款式多多,有鸡翼,格仔饼以至车仔面都有,卖咁多款,到底质素如何呢?肚饿关系,叫完车仔面再叫埋三色著条做小食车仔面已经够哂特别,一般面店都系俾米线,米粉,幼面,粗面你拣,但呢间就唔系,标榜手工面,多款口味选择,我就选左原味,拣完面,仲有汤底,我就选左龙虾汤底。等左5分钟左右就可以拎得,一打开就热辣辣仲有小小汤底鲜香味,饮一啖汤底,入口鲜甜,再试埋啲面,面身软熟,层次分明,唔会一埋面缠埋一齐咁,最重要系绝无半点碱水味,食得出系真材实料,只系个汤底加埋面身已经相当高质,至于配𩠌方面,肥牛同蟹柳系就系普通水准啦,但个汤底面身真正先系成碗精髓所在,最重要系价钱只系28蚊连饮品,仲可以要有乜要求?食完个面,再试下个薯条,个薯条既制作相当有创意,有紫薯,咸蛋。薯条又系热辣辣即叫即整,入口咬落非常脆,咸蛋薯条炸到金黄色,卖相都好吸引,唔钟意食咸蛋既,大可以试下甜甜地既紫薯味,再点埋佢地附送既黑松路酱,更加可口呢间小店岩岩开张冇耐,真系值
肚饿关系,叫完车仔面再叫埋三色著条做小食
呢间小店岩岩开张冇耐,真系值得捧场,奈何地方面积关系冇得堂食,我自己就觉得真系值得专程揸车过黎食