2016-10-19 1496 浏览
Biscuit 百事吉,唔知个中文店名系咪咁嚟呢,不过biscuit就唔系佢嘅英文名喔。中文名好有怀旧feel呀,唔知点解觉得好似好有人情味咁,可能呢d系旧时嘅特色啦。而家周围都系连锁店,想揾间地道小店都有d难,咁啱路经见到个店名咁盏鬼,就八卦走去望下。咁就买咗袋自家制曲奇,返屋企慢慢叹。买咗2款口味,牛油果仁曲奇and杏仁曲奇。2款都好好味,好松化,正!先讲牛油果仁曲奇,牛油味浓郁,但又唔会有腻嘅感觉,食落口冇油腻味,加埋碎果仁,good!杏仁曲奇嘅味道就较淡,一面铺满杏仁片,依然不失松化。最钟意嘅系小甜,就算食多几块都冇咁有罪恶感嘛。下次再路经时要再买多包先得。

2016-10-13
外卖自取