2017-02-22
讲起食米线一定第一时间谂起谭仔。我成日都觉得谭仔虽然味道不错,但总系好似唔够正宗(虽然冇试过何谓正宗嘅云南米线😂)。今次决定试下小店嘅出品,睇下会唔会有其他滋味。呢间餐厅嘅外表睇落去比较...Er...比较唔吸引,可能平时经过都未必有太大欲望入去食🤔但果日见到入面都有唔少人,就以羊群心态入去试试。果然睇人流去拣餐厅通常都唔会错!唔知试咩好就拣个最safe 同埋系谭仔成日叫嘅炸酱鸡肉😂不过呢度比较特别又令人开心嘅地方系炸酱计系一种汤底而唔系𩠌,咁就可以悭返一个𩠌嘅钱!简直系穷人恩物😭眼见餐厅嘅侍应唔多,得一个姐姐系店面,所以个日都等左一段时间。碗米线虽然冇太好嘅卖相,但睇落好似比谭仔正宗😆味道都唔错!炸酱汤底偏咸,不过配米线一流,因为令米线超入味!不过下次如果再去嘅话都系买定杯野饮好d😂鸡肉唔算嫩但都唔「鞋」。总括黎讲都系唔错嘅,非常适合一个人又想平平地食餐饭嘅我😂
总括黎讲都系唔错嘅,非常适合一个人又想平平地食餐饭嘅我😂