餐厅: So Good So Yummy
资讯:

2020-05-20 2092 浏览
今次系我第三次帮衬呢间小店,我嗌咗个金菇牛柳丝炒乌冬,屋企人就叫咗佢平时食开(食过翻寻味)嘅客家炆猪肉饭。今次记得攞埋饭盒去装饭,环保啲之余仲有自备餐具嘅优惠㗎!个乌冬攞到返屋企已经唔太热,可能因为咁样,闻起上嚟冇平时去茶餐厅𠮶啲炒乌冬咁香。不过食落觉得入味得来唔会太咸,亦比起平时出街食嘅落得少油。牛柳丝同金菇都唔韧,加埋我自己钟意食嘅洋葱一齐食又夹㖞,侧边仲有时菜!成件事真系好似食紧阿妈整嘅住家饭咁!小店每日都会有唔同嘅是日主菜,大家谂紧下餐食乜嘅时候,不妨去佢嘅社交平台page望吓今日嘅1号午餐系乜。(最近开埋晚市,不过未有机会试食)之前有一次食咗个1号餐「茄汁虾碌配沙爹肉丝炒蛋时菜饭」,跟埋香茅柠檬饮品。两只虾碌本身已经大只,用茄汁整真系惹味,再加埋唔肥嘅沙嗲肉丝、炒得几香嘅炒蛋,连埋嘢饮四十几蚊真系相当唔错。小店食物质素高,好味又健康,员工有礼,又系与港人同行嘅良心小店,希望街坊同附近嘅打工仔多多惩罚

金菇牛柳丝炒乌冬
茄汁虾碌配沙爹肉丝炒蛋时菜饭