2018-01-02 267 浏览
一向帮衬开长沙湾总店由十几蚊食到廿几蚊都心甘情愿仲觉得几抵食,行过西环竟然见到有松记好惊喜,凸登附近食饭留肚带埋朋友试佢地嘅第一次。价钱都预咗会比总店贵,但食甜品嘅目的其实都系想饭局锦上添花甜蜜散场啫,但sorry我今次食到真系巧惊惊。一坐低正常睇餐牌叫嘢食,叫咗芝麻糊加汤丸,位店员女士就问要乜味,咁未食过嘅客人点知你有咁多款口味咁就问返有乜拣,店员女士用佢支神笔大大敲落墙上张外卖汤丸口味海报,强烈嘅身体语言客观地都令人知道佢唔想答,自己睇!ok~明嘅自己睇。坐左十五分钟,花生汤丸都上枱食饱但芝麻汤丸仲未见影,隔离枱早过我地叫左个姜汁撞奶都近廿分钟亦未上枱,其实计埋外边等外卖的,都有四枱客催问点解仲未有。呢个时候,另一位侍应小姐以好坚定切实话撞奶同汤丸类系即整系要等的,问点解花生已有但芝麻成十分钟有多都未得,佢再讲系因为制作温度唔一样嘛!!又ok㖞,你啱,一定系食客错啦,错咗入嚟帮衬,唔安抚食客不安仲令人好不安成个气氛都错哂。其实要等都唔系问题,但唔系个个预要等咁耐,成个餐牌几十样嘢,你落单时吓一吓话等四个字㖞,讲明姜汁撞奶要等仲未必撞出成型㖞,咁客人唔等得系可以转㗎嘛。唔知呢两位霸气

唔知呢两位霸气姐系打工定老板,如打工又打得唔开心不如转后勤洗碗吖,人工又高啲,客人又唔使睇你面色。
如果系老板的话就祝好运,客似云来,总有啲客人钟意比钱食面色的。
雪山,记得睇定要咩雪糕口味,否则阿姐唔高兴又要讲解

芝麻合桃汤丸,留意要谂定咁汤丸
  • 面有难色