2023-07-20 30 浏览
虽然妈妈平时钟意自己煮饭,但系间唔中都会偷下懒买吓外卖,不过妈妈对外卖嘅质素要求好高,唔好食都唔会买返去比佢哋食。.最近听朋友讲喺西湾河太安楼附近开咗间好好食嘅手撕鸡 - 吕锦记手撕鸡专门店,于是决定偷懒煮少日饭,买佢哋嘅外卖返屋企。.去到发现原来好多选择,唔系普通手撕鸡咁简单,除咗有多款口味选择,仲有古法水晶鸡,同埋各款滋味小食。.最后我拣咗两款健康啱小朋友食嘅菜式 - 咸香去皮手撕鸡 同 虫草花水晶鸡。.咸香去皮手撕鸡 - 手撕鸡去皮非常健康,啱晒注重健康嘅妈妈,味道啱啱好少少咸香味唔会太咸,配上青瓜丝,味道更清新,口感爽脆,屋企两个小朋友都食得好开心😊.虫草花水晶鸡 - 用锡纸包住锁住肉汁,鸡肉质感嫩滑,超好食,配埋虫草花,非常健康。小朋友成只鸡髀搦住咬,食到停唔到口😋

• 虫草花水晶鸡