2019-12-17
我2个小朋友都好钟意食面,车仔面够多选择,近排佢仲有8折,我地一家差不多每星期都帮衬一次,QR code手机落单系小朋友唯一可以用妈妈电话的时候,哈!大仔最爱鸡亦同午餐肉,卤水鸡翼好入味,午餐肉厚厚嘅,小朋友至爱,而我就最钟意食佢嘅鱼蛋同埋蟹子丸,清汤我加咗腩汁,味道更加惹味,但亦唔会太油,小朋友食到津津有味。而我老公每次都会食呢度嘅麻辣莲藕,因为出边比较少机会食到,而且系另外用碟上,啲辣味唔会过到落汤底,小朋友亦都可以食到爸爸碗面。爸爸话食车仔面梗系要食返啲传统野,所以佢每次都会食牛柏叶,猪皮,萝卜,而今次我第一次食南乳鸡翼,原来系炸鸡翼,用南乳汁腌到d味入晒鸡翼入边,好味又juicy。我细仔唔好睇佢细细粒两岁人仔次次去亲食车仔面,都比佢平时喺屋企食得多,油面系佢嘅最爱,另外豆腐够软滑亦都非常啱佢口味,所以呢度我哋全家人都好钟意食,已经差不多成为我哋屋企半个饭堂了。