2024-03-30
呢个 #复活节 长假期,#小秘书 选择咗留港消费🐣 未够10:30已经嚟到 #元朗 嘅我哋,正好赶到切上车🚌 车程大概廿分钟左右,终于嚟到 #新田下新围村,我哋嘅目的地 Bendito Cafe hk 幸福森林咖啡馆 ☕️ 以 #小木屋 🏡 作造型嘅 #BenditoCafe,装饰得非常别致♥️木造嘅家私配上墙边嘅小书架,加埋窗边挂满灯饰嘅树杆,简直就为我呢个「文青」度身订做🤭餐牌上嘅食物同饮品选择都几多😅 正当我哋烦恼紧食咩嘅时候,服务员推介我哋可以试吓佢哋嘅 #是日精选 #姜汁鱿鱼 配 #水牛芝士 #蕃茄 串… 好 就信佢一次🤭 而我哋就另外加咗件 #牛油果烤鸡胸三文治 做 #主食🤤 #鱿鱼 肉质好爽口,配埋啲 #配菜 同 #红黄椒丝 🫑 一齐食,特别有风味🤤 三文治嘅外观亦非常吸睛👀 不过份量就比我预期中少咗啲😅 好在啲 #牛油果 🥑 够晒熟,整个口感软绵绵,唔错唔错!食饱饱就梗系要整杯 #回魂啡 先够醒神😉 我见隔离枱𠮶杯 #冻橙美式咖啡 似乎几养眼,就冒一次险试一试🤭 味道比较甜,虽然都有咖啡味,但系就似食紧甜品多啲… 不过用嚟打卡就认真一流嘅🤭🤭餐厅嘅食物同服务整体都唔错,只可
餐厅嘅食物同服务整体都唔错,只可惜因为假日嘅关系,我哋无缘试到佢哋嘅精美早餐😅 唯有揾机会下次再嚟朝圣啦☕️
📍Bendito Cafe 幸福森林咖啡馆 (元朗)新田下新围村福兴里23号