2020-07-16 341 浏览
补祝朋友六月生日,指定食黄店,呢间去睇左好耐,终于有机会去试!!环境:小清新风格的装修,白色多门的店铺门面打卡一流,店里店外的摆设都有花心思,好多影相位,啱哂周末去食个brunch。食物:味道不错,因为限时食90分钟,所以性价比相对唔高,咖啡好饮,蛋糕好食,特别推荐蛋糕!!意粉好迟先上,仲要提我地张枱要准时交还,得番半个钟 急急食哂啲野,仲要食埋蛋糕,狼吞虎咽,食之无味。Rose latte ($40)~好饮,拉花奶泡打得靓,有玫瑰花茶花卉小小装饰,淡淡玫瑰味刚刚好,冇奶腥味,略甜。Chocolate banana ($58)~朋友话一般,佢系健康果昔,香蕉沟朱古力,我谂健康野唔啱佢。黑松露带子意粉 ($168)~有三粒带子,一啖咬落去,仲有盐粒,好咸,唔计粒带子意粉酱份量啱啱好,重黑松露味,意粉软硬刚刚好,好弹牙,唔错。三文鱼苹果沙律 ($108)~好多烟三文鱼,少少腥要配埋青苹果同菜一齐食,沙律用黑醋,伴碟有藜麦红莓干合桃杏仁,都几惊喜,大大碟,抵食。芝士蘑菇酿鸡翼 ($68)~卖相好吸引,鸡翼煎到热辣辣涨卜卜,食得我津津有味,鸡翼冇骨,酿左芝士同磨菇,意外好夹,好啱我口味,想食哂

环境:

食物:

Rose latte ($40)
Chocolate banana ($58)
黑松露带子意粉 ($168)
三文鱼苹果沙律 ($108)
芝士蘑菇酿鸡翼 ($68)
~卖相好吸引,鸡翼煎到热辣辣涨卜卜,食得我津津有味,鸡翼冇骨,酿左芝士同磨菇,意外好夹,好啱我口味,想食哂四只。
朱古力松露蛋糕 ($58)
开心果蛋糕 ($58)
~因为够钟交枱,蛋糕我用吞的速度食,朱古力蛋糕做左好多层次口感,但我冇时间细味,开心果蛋糕味道好清新,必试㖞!!

服务:
因为朋友迟左少少,我又早左少少,我系门口Chill 左15分钟😆,天未黑,都几热,但个门口好靓,好似去左台湾咁(卑我企多阵,好想去旅行),店员哥哥卑左杯水我,好贴心!!

整体:
因为限时感觉小贵同粒带子太咸之外,一切都很美好!!
#会再帮衬🙆🏻‍♀️