2023-05-09
Paintable cafe🎨难得放假黎到上环,想揾间cafe 饮杯咖啡食个早餐,今次就拣咗尼间,岩晒打卡既cafe,叹杯咖啡!☕ 估唔到除咗啱晒打卡之外,食物同出奇地高质素💓💓已经偷偷地book mark呢一间餐厅,下次放假再嚟!💯💯全日早餐🍳(黑松露炒蛋,蕃茄,牛角包,蘑菇,烟肉,香肠,沙律菜)$138尼度既all day breakfast 都做得几有心思,有细节位!例如佢哋蕃茄会搽蜜糖再煎香🍅,牛角包都做得特别香脆🥐,黑松露炒蛋食得出有牛奶嘅香滑🥛!睇得出餐厅真系有用心对待佢哋煮出嚟嘅食物!✅✅木糠布甸牛角包窝夫 配雪糕🧇$78佢哋嘅窝夫都非常出色,每一件都系即叫即整,再喺面头上一层薄薄嘅蜜糖🍯,加埋木糠布甸、cream同埋曲奇雪糕,好睇又好食🤤🤤香蕉榛子酱牛角包高夫配雪糕🍌🌰$78呢个一上碟,我就觉得佢嘅卖相好似太空船🤣🤣窝夫同样即叫即整非常香脆!佢哋既香蕉有一层焦糖喺面,特别有口感🍌!好睇又好食,可能尼一间系一间被Cafe拖累嘅甜品店😝😝😝英式松饼配玫瑰蜂蜜坚果酱🍯 $58尼度既scones有三款口味可以选择,包括原味、川宁伯爵茶☕、宇治抹茶配朱古力粒🍵🍫!我哋今次就拣咗伯
木糠布甸牛角包窝夫 配雪糕🧇$78
香蕉榛子酱牛角包高夫配雪糕🍌🌰$78
英式松饼配玫瑰蜂蜜坚果酱🍯 $58
尼度既scones有三款口味可以选择,包括原味、川宁伯爵茶☕、宇治抹茶配朱古力粒🍵🍫!我哋今次就拣咗伯爵茶同埋宇治抹茶,伯爵茶嘅香味非常浓郁,宇治抹茶配朱古力粒相对地比较甜一啲,配埋佢哋嘅玫瑰蜂蜜坚果酱,根本就系一个完美嘅afternoon tea配搭!下次嚟到一定会再嗌!💓💓
Mocha (+$5 可转燕麦奶)☕$40
特浓咖啡非常香浓,奶泡细滑易入口,朱古力味都唔会太甜,转左燕麦奶,成杯都充满燕麦香,令臭觉同味觉都有提升,嘴馋又怕肥燕麦奶系一个理想代替品!😉😉