2021-07-01
星期六嚟到呢个商场睇下有咩食,但可能因为星期六,成个商场既感觉都好似好多铺头都唔开。最后我地去咗一间日式餐厅食,装修有种日系小清新既感觉,有好多绿色植物装饰,仲有一个屋子造型既卡座,装修都几靓。香煎芝麻吞拿鱼牛油果丼 $148套餐有一碟小菜同埋味噌汤,味噌面比其他餐厅无咁咸,而呢间餐厅选择墨鱼咀作为一个套餐既小菜都好用心!吞拿鱼铺满芝麻再轻微煎香,保持肉质口感,再配上牛油果酱和明太子出奇就夹,再加入柠檬汁增加清新感。香煎带子明太子意粉 (是日意大利面)$138套餐仲有一碟沙律同一粒红豆芝麻麻糬。沙律配搭醋,唔同既系佢加入咗紫菜,但沙律同红豆麻糬都系正常发挥。至于意粉一共有三粒煎香咗既带子,半熟口感鱼嫩,再配上大大粒既鱼子,口感更丰富!本身好怕明太子会好咸,但明太子加埋落意粉既汁变得好creamy 唔会好腻,味道岩岩好!而鱼子同明太子既数量都多,感觉好满足。Iced Shaken Tea $17原价34蚊,跟餐有半价优惠,我地分别叫咗蜜桃味同芒果味。蜜桃味几浓,饮落几清新,可能因为🍑都系一啲较清新既生果,所以通常无咁易出事。至于芒果味🚁🚁🚁 极甜糖浆味,不了不了👋🏻
香煎芝麻吞拿鱼牛油果丼 $148
香煎带子明太子意粉
香煎带子明太子意粉
Iced Shaken Tea
Iced Shaken Tea $17
原价34蚊,跟餐有半价优惠,我地分别叫咗蜜桃味同芒果味。
至于芒果味🚁🚁🚁 极甜糖浆味,不了不了👋🏻