2020-09-14 560 浏览
自从深水埗一带多咗好多型格文青店后,呢一头都多咗好多年青人出没,我都特登约朋友系呢边行吓,嚟个小小getaway!十常八九嘅店舖环境绝对系符合晒getaway嘅要求,装修简洁、清新、型格,环境安静,店内只有四张枱,食客相对有较大私隐度,啱晒倾心事同慢慢影相,再疯狂打卡。不过,想要有机会入到铺头都唔容易,需要付出极大代价—— 耐性!店舖只有四张枱,每张枱限时90分钟,如果你唔系一开门即刻入到去,最少都要等个半钟先入到去。如果真好想去checkin下,真系要一早到深水埗就去十常八九登记先,太迟会连登记嘅机会都冇。(我同朋友一到SSP就登记咗先,再去其他coffee shop食lunch,跟住再去咗玩具街买嘢,差唔多4:30先入到去食dessert)食物十常吐司😊蛋好软滑,面包吸晒蛋浆,蛋味唔算好重,似甜嘅玉子烧,可以一试,不过就冇食完想再食嘅感觉😊伴碟嘅水果好出色! 新鲜,好甜,一啲都唔酸!草莓忌廉奶油慕丝🙂慕丝幼滑,奶味较重,就算配上酸酸地嘅草莓都系太腻,不过卖相可爱,好啱影相🤣☕️黄豆黑糖豆乳😋有惊喜!黄豆粉香,加埋黑糖同豆乳系绝配,3粒香软嘅丸子亦都好出色!☕️espresso toni
个小小getaway!

食物
十常吐司
😊伴碟嘅水果好出色! 新鲜,好甜,一啲都唔酸!

草莓忌廉奶油慕丝

☕️黄豆黑糖豆乳
☕️espresso tonic
🙂正常水准之作
草莓忌廉奶油慕丝

想要一个舒服嘅环境疯狂打卡,呢间清新小店真系好啱,环境同食物嘅presentation 都好IGable,食物质素正常,不过要做好有机会要无限等待嘅准备!
  • 黄豆黑糖豆乳