2025-01-09 181 浏览
啱啱去咗沙田小野人,呢间餐厅主打创意Fusion菜,环境又舒服,简直系同朋友开心Chill或者情侣放闪嘅必去热点!今次试咗佢哋一堆招牌菜,真系有惊喜有满足,食到停唔到口!😎**环境同服务** 一入到餐厅就感觉到阵文青气息,简约设计加埋轻松氛围,好啱三五知己倾吓偈,或者同另一半静静靓靓食个饭。服务员态度都超Nice,好有亲切感!👍**推介菜色** 首先试咗**蒜蓉粉丝烤扇贝**,𠮶啲蒜香加埋扇贝鲜甜,真系要比Like!再嚟就系佢哋超出名嘅**小野人手打柠檬茶**,份量劲大仲清新解渴,唔好话笑,一杯Share两个人都够饮。☀️另外,**黑松露蘑菇烤饭**都系必试之选,用紫菜包住𠮶啲饭,扑鼻嘅松露香气真系劲吸引!甜品方面,**糖烧牛奶方包**就系一个字——靓!外脆内软加少少甜味,食完回味无穷。重头戏仲有**墨西哥烤粟米**,芝士酱邪恶到极致,罪恶感同幸福感同时爆灯!😋最正梗系**蒜香粉丝煮蚬**啦,性价比爆灯,蚬肉份量多到吓亲人。仲有**大漠烤羊肉**同**烤厚切牛舌芯**,每啖肉香都系一种享受。最后仲试埋**台湾小香肠**、**香葱豚豚肉卷**,再配埋招牌**烤鸡肉串**,一个字——爆正

**环境同服务**

**推介菜色**

最正梗系**蒜香粉丝煮蚬**啦,性价比爆灯,蚬肉份量多到吓亲人。仲有**大漠烤羊肉**同**烤厚切牛舌芯**,每啖肉香都系一种享受。最后仲试埋**台湾小香肠**、**香葱豚豚肉卷**,再配埋招牌**烤鸡肉串**,一个字——爆正!🔥

**总结**
小野人真系名副其实,食物创意十足,质素稳阵,无论朋友聚会定情侣约会都超级岩!下次我一定再嚟挑战其他菜式!