2023-06-30
上星期天气麻麻哋,原本想去离岛,最后去咗荃湾行吓,去咗南丰纱厂揾食,星期六都几多人,无意发现呢间以花系𤔡主题打卡靓仔Cafe 叹下,每张枱都有摆放靓靓鲜花🌷,除咗环境舒适外,食物质素亦唔错👍,如果去开南丰纱厂不妨一试。Cafe 是宠物🐶友善餐厅,有提供狗狗🐕的食物,见到好多狗狗主人带著好cute🐶主子坐在cafe 近门口位置hea 下食下野,又几开心😃。Meat Lover 烧猪腩肉真系不得了,外边烧得很香,佢不是脆卜卜的,不过猪皮好滑又juicy ,猪腩肉肉质鲜嫩同淋,个烧菠萝好好味,又甜又多汁,加埋花花羽衣甘蓝小沙律🥗同摆盆,很吸晴。Vege Lover + 自家制腌刁草烟三文鱼 尼个Mozzarella cheese 酱汁配埋南瓜,茄子,水波蛋同烟三文鱼真系好正,重有用嚟点西班牙面包好好食🤤。Velvet Latte粉红色Latte 非常靓同romantic ,其实系红菜头拿铁,朋友话味道唔会太强,不过重奶味同易入口。Peach 🍑 and Mango 🥭 我叫咗个🍑芒果茶,估唔到除咗卖相几吸引,个冰茶波波入面红莓冰花花添,巧靓,将茶倒入冰茶波波同桃片,份外美丽,淡淡芒果桃茶味道
Meat Lover
Vege Lover + 自家制腌刁草烟三文鱼
Velvet Latte
Peach 🍑 and Mango 🥭
我叫咗个🍑芒果茶,估唔到除咗卖相几吸引,个冰茶波波入面红莓冰花花添,巧靓,将茶倒入冰茶波波同桃片,份外美丽,淡淡芒果桃茶味道带点酸酸甜甜的。