2019-01-16
观塘工厦隐藏住好多特色既餐厅,因为工厦空间大,餐厅可以有更多样化既发展,系装饰上都有更大嘅发挥空间,所以观塘有好多好靓嘅楼上餐厅,而魔膳厨房就系一个例子。魔膳厨房呢个名真系有种魔力,比人一种魔幻、魔法既虚幻感,令人见到不禁好奇会去多留意一下,网上见到呢间餐厅有任食沙津吧,而套餐价格都唔算贵,所以就黎试下😋😋餐厅要行少少楼梯,门口既布置尤如进入左森林一样,有种神秘既感觉🤣而餐厅内既黑色墙壁,带点昏暗既黄色灯光,能够突显出餐厅既高雅感,用餐气氛好好,加上够宁静,空间阔落,令人坐得舒适。 我地两人嗌左两个Set dinner. 有餐包及餐汤,加左$38 任食沙津吧,Main course 同埋餐饮。沙津吧种类唔多,但胜在够新鲜,有我最爱既车厘茄,粟米,杂果沙律,餐前食少少更开胃👍🏻餐包黎既时候系暖暖的,唔系冻包😚有诚意👍🏻而且质感松软,涂上牛油几好味😋餐汤拣左忌廉汤,同一般出面饮到既忌廉汤唔同,色泽上可以见到佢用左甘荀黎煮,令到忌廉汤份外香甜,但又唔会饮到太浓既甘荀味,饮落无禁济之余口感都好细滑,不错👍🏻🍝《菠菜大虾扁意粉》 $168虾大大只兼且爽口弹牙😍扁意粉既软硬程度拿捏得好,口感
🍝《菠菜大虾扁意粉》 $168
虾大大只兼且爽口弹牙😍扁意粉既软硬程度拿捏得好,口感弹牙滑溜,带有浓浓既蒜香味,虽然用左蒜油提味,但唔似得大多数嘅餐厅煮到出嚟油淋淋,而呢个意粉一啲都唔油腻,不过相对就干左少少,但不影响味道👍🏻宁愿干少少都唔想太油😆
🥗《香煎三文鱼柳配藜麦沙律》$188
藜麦沙津唔系太多地方有,要食到真系唔容易。沙津份量多,同生果一齐食都唔错,但个人都系比较喜欢配上黑醋,因为就咁食有一点点单调。三文鱼表面轻轻煎过,食落带有微微既焦香,肉质好淋,唔会韧或者鞋口,惊喜既系三文鱼比较重油份,一啖咬落去鱼油十足,非常香👍🏻食落更加嫩滑,配上芒果莎莎系一个好特别既配搭,酸酸甜甜好清新,不错👍🏻😋
卖单只系$475,价钱唔算贵,食物味道都几好,好适合情侣黎💕服务态度都好好,员工好有礼貌👍🏻👍🏻