2024-06-05
夏天最钟意泰国菜因为够晒惹味🌤️今日嚟到旺角嘅呢间泰国菜环境以大地色嘅大自然感为主🏝️同一般泰国菜唔同有种小清新既造型感🌾 除咗味道正宗高质之外 🤪卖相亦都充满打卡感📷 比起一般泰国菜更加出色🩷⭐️ 泰式猪颈肉沙律 🥓猪颈肉嘅份量好丰富好Juicy🐷 冇左一般嘅油腻感配上酸酸既调味好清爽☘️⭐️ 大虾冬阴功 🥘汤底惹味调味正宗🌶️加上大虾充满鲜味🦐特别赞汤底加上唔少新鲜蕃茄🍅 天然既鲜甜中和了辣度⭐️ 荔枝菠萝红咖喱大虾 🦞红咖哩嘅调味配上腰果既口感好丰富好适合捞饭🤩荔枝同菠萝嘅甜度提升了咖哩既层次好特别🍍⭐️ 芒果糯米饭 🥭用咗泰国芒果甜度同香气都好出色值得一赞🇹🇭糯米有特别既蓝色💙配上椰子碎同埋椰汁🥥甜度好平衡⭐️ 香辣菠萝梳打 🍹本身以为好奇怪但系辣度只系轻轻既点缀🥳菠萝嘅甜味唔会太单调好出色🌈⭐️ 蝶豆花椰子奶盖 🦋蝶豆花好梦幻既淡蓝色好有打卡感🩵特别一赞椰子奶盖Smooth得黎唔似一般嘅奶盖咁腻感觉好轻盈好配合🍼
泰式猪颈肉沙律
⭐️ 泰式猪颈肉沙律 🥓