2024-10-01 392 浏览
呢一间系喺上环做嘢朋友介绍嘅,话楼上有高质西餐厅。晚餐叫咗:麻辣卡邦尼意粉($148): 叫呢个都系胆粗粗,因为平时carbonara食得多,但系加咗麻辣嘅时候,自己又唔系好食得辣,所以想试吓呢个会系咩感觉,出奇地几神奇。烟肉嘅份量好多,食落去嘅时候第一啖有少少辣,之后后劲都仲有少少,但系就冇乜麻嘅感觉。未试过嘅可以一试。夏威夷火灸黑毛猪腩卷($198): 自己觉得呢一度𩠌比较出色,真系闻到有摊销嘅香味,而且黑毛猪腩卷好厚身,配上菠萝感觉好清新,而且烧得啱啱好唔会好干。另外都要一赞嘅系配菜有蘑菇,洋葱同埋薯蓉,每一道独自独立都煮得好好食,尤其是佢嘅薯蓉好绵好香!即开生蚝两只 ($52/$58): 纯粹系满足自己好耐冇食过生蚝嘅欲望,今日见到佢都几大只,所以每样叫咗一只,同样都系好新鲜嘅,自己比较钟意店员嘅介绍,佢会建议食咗边一只先,而且对生蚝嘅知识都好丰富。两杯嘢饮: June 同October 。前者系菠萝梳打配上真露,印象中好似冇乜饮过有真炉嘅Cocktail,容易入口,而且甜甜哋好啱女仔饮。后者系有西柚,柠檬,橙,梳打同埋白酒,自己都几钟意呢一杯,因为所有嘢都系新鲜即刻切,而且酒
呢一间系喺上环做嘢朋友介绍嘅,话楼上有高质西餐厅。

晚餐叫咗:

两杯嘢饮: June 同October 。前者系菠萝梳打配上真露,印象中好似冇乜饮过有真炉嘅Cocktail,容易入口,而且甜甜哋好啱女仔饮。后者系有西柚,柠檬,橙,梳打同埋白酒,自己都几钟意呢一杯,因为所有嘢都系新鲜即刻切,而且酒唔算太重,唔系好饮得嘅女仔度可以饮到嘅。

总结:虽然餐厅范围唔算好大,但系胜在坐得舒服,而且装修好适合几个女仔渡过一个开心嘅夜晚。自己比较欣赏嘅系每样食材嘅细致位都做得好足,用料好之余,亦都真系好用心煮,而且见到店员会用上自己店舖自家种嘅植物来做色彩,感觉好raw。