2021-05-17
📍栀子 Zi位于尖沙咀山林道嘅一间草木style Cafe🧡 铺面位置唔算多,不过装修都唔错每个位都可以打卡~好适合各位文青~嘢食都算好味,店员们都好有礼貌👍🏻———————————————————🥯 烟三文鱼配蕃茄bagel $88呢个bagel有火箭菜忌廉芝士同埋烟三文鱼一齐上,都算几足料唔会得少少配料咁样,烟三文鱼同忌廉芝士食到尾每一啖都可以配包食到,不过个包就有啲硬,不过不失啦~不过食晒成个包都唔系话好饱🤣轻食嘅话就算唔错,如果正餐嘅话就唔好叫就咁一个包啦😜🥛 牛油果昔 $58牛油果昔并唔系周围饮到所以一有饮到嘅地方我都会叫,今次呢间嘅牛油果奶昔佢用咗椰子水,龙舌兰蜜一齐同埋牛油果打~十分之特别所以佢识落嘅味道都比起平时有青味嘅牛油果奶昔唔同,呢杯饮落比较重蜜糖味甜甜地咁样十分之好味呀!同埋佢用椰子水感觉好有诚意😂将呢一杯牛油果奶昔升华左另一个层次〰️🍝 带子黑松露意大利面 $168试埋佢个意粉先😆〰️今次就叫咗带子黑松露意大利面,一上枱好香呀🤤 黑松露味好重配埋啲杂菇同埋洋葱一齐煮简直一流~想讲杂菇佢都俾得几到每一啖都可以食到有杂菇,意粉每一啖都有挂汁,好正!带子都唔会话系𠮶啲极
———————————————————
🥯 烟三文鱼配蕃茄bagel $88
🥛 牛油果昔 $58
🍝 带子黑松露意大利面 $168
试埋佢个意粉先😆〰️今次就叫咗带子黑松露意大利面,一上枱好香呀🤤 黑松露味好重配埋啲杂菇同埋洋葱一齐煮简直一流~想讲杂菇佢都俾得几到每一啖都可以食到有杂菇,意粉每一啖都有挂汁,好正!带子都唔会话系𠮶啲极之劣质嘅冰鲜带子,咬落都有带子味而且都算大粒😬呢个黑松露意粉都算好食,份量就系正常份量冇话特别多,不过对比起个价钱就有啲贵啦😖
🍵 黑糖红枣姜养生茶 $58
好特别㖞呢度竟然会有养生茶饮,平时啲Cafe都剩系得花茶饮,女仔每个月都要饮下黑糖红枣姜咁岩今个月未饮咁就叫下你啦🤤 佢杯黑糖红枣姜系偏甜嘅冇咩姜味,平时市面上自己买一粒粒冲𠮶啲姜味会好重好辣,佢呢度就唔会有辣嘅感觉,而且饮完可以叫佢加水不停焗不停饮不停焗不停饮😂都几抵,不过其实佢个茶壶饮两杯左右就冇就要叫店员再加水😂😂 不过有得养生都算好呀系咪先〰️
———————————————————-
📍地址:
栀子 (尖沙咀)
尖沙咀山林道8号地舖