2021-05-30
有朋友前排去过呢间餐厅,比咗几高嘅评价,建议大家一齐去,自己本身中意食西餐,去食吓又无妨。Potluck Eatery位于尖沙咀近佐敦嘅位置,比尖沙咀中心一带嘅位置远,不过都未至于好远。呢度可能都多客人系4个人黎食,专有个set系for 4个人,每人300几蚊包几样野都吾系特别贵嘅。好少餐厅有海鲜拼盘,好似几吸引咁呀😍就咁睇张相有龙虾、青口等等,都几多款式。甜品都别出心裁!tiramisu千层、抹茶戚风、焦糖炖蛋都劲吸引🤤盛载餐汤嘅杯个样又几特别,餐汤好似系罗宋汤,酸甜度拿捏得几好,吾会话好稀。有位朋友感觉好中意食水牛城鸡翼,喺度当然都会叫一份啦。由好多材料制成,入面最明显嘅味道系辣酱同埋茄汁,系劲多汁🤤酸辣嘅味道重所以啱重口味嘅人,重点仲要只只都好大只,份量慷慨。近排尽量介淀粉,自己就拣咗份猪鞍架,吾系间间西餐厅都有猪鞍,通常餐厅有亲我都食,颜色好粉嫩吓🤩未食已经觉得会系好食。猪鞍嘅质感好结实,切戈阵要几用力🙈啖啖都feel到少少juicy,吾错。另一位系卡邦尼黑松露片意大利粉,黑松露片令意粉嘅香气变得明显。成个意粉都好creamy,芝士味好重,重得黎好似少漏🙈次次都几中意食卡邦尼嘅
另一位系卡邦尼黑松露片意大利粉,黑松露片令意粉嘅香气变得明显。成个意粉都好creamy,芝士味好重,重得黎好似少漏🙈次次都几中意食卡邦尼嘅烟肉😋连埋芝士正,经典嘅配搭。
食完正餐戈阵以为完咗,原来仲有cheesecake😁芝士味少浓,吾会太甜所以吾会比人感觉好腻。