2018-05-30 481 浏览
小炒菜你钟意吗? 📍金城粥面小厨 | 佐敦·好耐都冇食小炒菜,今次frd话系佐敦有一间好特别嘅炒菜,我地特登过海嚟,果然👍🏻👍🏻👍🏻·☝🏻金沙鲜鱿 宜家果阵咸蛋黄mix嘅风潮都唔知系几时开始嘅,但咸蛋黄不火都冇理由,毕竟佢无论同乜一齐食都好好味。呢个金沙鲜鱿真系外脆内嫩,咸蛋黄嘅香味又几出,大概唯一的缺点就是卡路里超标😂·✌🏻椒丝腰果牛柳粒 牛柳粒嫩滑入味,连同下边扑满的西兰花都沾满酱汁,又有脆脆粒腰果辅助,整道菜口感特别有层次。而且牛柳粒都俾左几多,我地4个人都食唔晒。·除左上边两道之外,我地仲挨左个腐乳通加个鸡蛋煎鱼肠,同埋啤酒可乐,总共一个人花费都未到100蚊,我地都觉得好抵。·呢到除左金沙鲜鱿,仲有金沙虾,一谂住都口水直流。仲有啫啫煲,炒螃蟹,圣子王,下次一定要再来探索下!·
小炒菜你钟意吗? 📍金城粥面小厨 | 佐敦