2021-10-25
去演唱会之前要揾地方食嘢就去左Megabox,之前想试依间「熊小馆」就去左。6:00几去到既关系所以无咩人,但坐左一阵大约7点已经坐满晒人,仲有好多系一家大细,相信小朋友会劲中意依间餐厅,因为有好多熊仔布置。两个人叫左个$298既二人套餐,有餐汤、牛油法包、两个主食、仲有咖啡/茶。唔好睇个menu设计好简单咁,但野食质素系唔错。餐汤系忌廉汤,味道够浓,一啲都唔希,牛油法包都够脆👍🏻前菜-「法式香草牛油焗田螺」:😉😉😉😉😉焗田螺用铁板上,放左一阵都仲热辣辣,薯蓉够creamy,田螺都唔会淡茂茂,好食👍🏻主食1-「深海带子拼酱烧汁牛柳」:😉😉😉😉😉2个主食都好快就黎到,牛柳都唔细,我地叫左7成熟,牛柳煎得岩岩好,唔会韧,配埋酱烧汁好好味,但带子可以大粒啲😛主食2-「芝士焗忌廉菠菜龙利柳饭」:😉😉😉😉😉个饭一睇落见到啲汁就好吸引,芝士唔会焗到太㶶,个饭既份量都几多下,两个人都食唔晒。虽然系忌廉芝士,但食落唔会太滞。个人评分(满分为5)味道:😉😉😉😉😉环境:😉😉😉😉😉员工友善度:😉😉😉😉CP值:😉😉😉😉😉
前菜-「法式香草牛油焗田螺」:😉😉😉😉😉
主食1-「深海带子拼酱烧汁牛柳」:😉😉😉😉😉
主食2-「芝士焗忌廉菠菜龙利柳饭」:😉😉😉😉😉
个人评分(满分为5)
味道:😉😉😉😉😉
环境:😉😉😉😉😉