2017-05-27 327 浏览
Lunch嚟到愉景新城见Café MED唔驶等位就拣佢啦, 入到去先留意到呢度到处都有熊仔, 布置充满童真, 而将枱仲有只熊仔陪食 🐻睇睇餐牌呢度有齐亚洲、西式风味, 包罗万有俾你拣!!先嚟杯热饮, 只杯都系有个cute cute熊仔望住你!!好啦, 讲返啲食物先 - 星洲地道叻沙汤米粉 ($48).  第一眼感觉呢个叻沙无论汤底同食材都只得黄色tone, 似系食紧咖喱! 我脑海里嘅叻沙仲会有绿色同红色呢啲元素, 所以加返少少芫茜或葱花会即时生色不少 🌿味道方面, 汤底嘅椰味好重, 而辣就唔多觉, 唔通地道星洲叻沙嘅椰味系重啲 🤔 而配料就俾个赞啦~ 呢碗配料有鱼蛋、鱼片、豆卜、鸡蛋, 份量都几多, 尤其鱼蛋最好食, 够哂大粒又弹牙 👍
睇睇餐牌呢度有齐亚洲、西式风味, 包罗万有俾你拣!!
先嚟杯热饮, 只杯都系有个cute cute熊仔望住你!!
星洲地道叻沙汤米粉