2020-03-22 730 浏览
👫好耐无更新啦,偷咗3个几月懒🤣 呢排疫情愈嚟愈严重,大家记得多啲留系屋企,就算出街食都要消毒餐具,勤洗手🖖🏻 今次食呢间位于屏山嘅隐世拉面店,终于嚟到屏山有多个选择,唔系食华嫂啦😳一一一一一一一一一一一一一一#塩拉面 <$80>呢碗盐味豚朋鱼介拉面充满诚意🍜汤底鲜甜,鱼同豚肉嘅味道都好出,啖啖浓味够满足😍两块叉烧半肥瘦,食得出唔系冰鲜,应该系自家制,一啲都唔肥腻,薄切食落啱啱好,入口仲带油香添😋拉面用咗幼面,爽口又无枧味,份量啱啱好够一人食😚唯一失望号系溏心蛋比较熟.#三椒塩拉面 <$100>呢个系期间限定,有少少觉得无咁抵食🤕卖相同盐拉面差唔多,但汤多咗好多椒类食落比较辣,汤底相对无咁鲜甜🤔.#山椒鸡翼 <$42>鸡翼等嘅时间比较耐,焗出嚟已经闻到好香😍鸡翼斩半,方便食用👍🏻外皮焗到香脆,但入面又保持到嫩滑,黑椒味道比想像中辣,食落带麻香,超正❤️一一一一一一一一一一一一一一👾惊喜指数:❗️❗️❗️🔙翻挞指数:❗️❗️❗️❗️(5个❗️最高)
👫
一一一一一一一一一一一一一一
#塩拉面 <$80>
呢碗盐味豚朋鱼介拉面充满诚意🍜
汤底鲜甜,鱼同豚肉嘅味道都好出,啖啖浓味够满足😍
拉面用咗幼面,爽口又无枧味,份量啱啱好够一人食😚
唯一失望号系溏心蛋比较熟

#三椒塩拉面 <$100>
呢个系期间限定,有少少觉得无咁抵食🤕
卖相同盐拉面差唔多,但汤多咗好多椒类
食落比较辣,汤底相对无咁鲜甜🤔

#山椒鸡翼 <$42>
鸡翼等嘅时间比较耐,焗出嚟已经闻到好香😍
鸡翼斩半,方便食用👍🏻

一一一一一一一一一一一一一一
👾惊喜指数:❗️❗️❗️
🔙翻挞指数:❗️❗️❗️❗️
(5个❗️最高)