餐厅: 四哥車仔麵
资讯:

2021-10-05 290 浏览
今日放假和女朋友来到红磡宝其利街揾食,大家都念住撞下运气,真系对依条街零头綷。差唔多行到街尾见到一阵细细间「四哥车仔面」有车仔面又有海南鸡饭,女友like 车仔面,我 like 海南鸡饭,perfect match 。店员是位叔叔,有礼也主动问我地想食乜嘢,感觉良好。我第一时间问下海南鸡个饭系吾系油饭先,店员话是油饭,我就即时要一碟,转鸡脾只系加$5 不久先奉上冬瓜汤,温度足鲜甜好味,肯定唔系例汤咁简单。海南鸡是全去骨鸡脾,冇偷工减料。用上黄油鸡,鸡皮和脂肪也较黄,因为健康理由吾吃鸡皮,鸡肉则非常嫩滑,有鸡味,付上是蒜蓉辣椒酱,我觉得有点抢去鸡肉的鲜味,鸡肉净食已经好好味。黄色油饭绝对吸引我,味道无颜色咁突出,都有啲味,入口粒粒分明,不黏口也不太油。整体来讲成碟饭性价比系高达。至于「车仔面」大有大食、细有细食。萝卜、冬菇、云吞、猪皮、辣鱼蛋配粗面鲜虾云吞一定最好食,因为睇到老板娘即包,诚意分十足。辣鱼蛋惹味弹牙、萝卜松化冇渣、冬菇细细粒蚝油味足、猪皮煮到半溶,好似食紧花胶咁,水准吾错,下次试其他𩠌先。新张期内送饮品最犀利系有店主自家煲嘅「五花茶」 四个车仔面俾我感觉很有家嘅味道。

店员是位叔叔,有礼也主动问我地想食乜嘢,感觉良好。
不久先奉上冬瓜汤,温度足鲜甜好味,肯定唔系例汤咁简单。

海南鸡是全去骨鸡脾,冇偷工减料。
黄色油饭绝对吸引我,味道无颜色咁突出,

至于「车仔面」大有大食、细有细食。
萝卜、冬菇、云吞、猪皮、辣鱼蛋配粗面
鲜虾云吞一定最好食,因为睇到老板娘即包,诚意分十足。

新张期内送饮品
最犀利系有店主自家煲嘅「五花茶」
四个车仔面俾我感觉很有家嘅味道。
2021-09-14