2022-11-22 405 浏览
Hi 👋🏻 大家好~我系食物小黑洞,我嘅正职系食尽全世界嘅餐厅,让食物带给你一些正能量😋今日放工,同屋企人一齐食个饭,忽然谂起~~好想食个小笼包,就去咗鼎泰丰食啦~~1.小笼包一如以往的出色,皮薄馅靓,又多汤汁,热辣辣咁~~好食😋价钱:$68好味程度:😋😋😋😋/5个满分价钱抵食度:💰💰💰/5个满分整体感觉:❤️❤️❤️/5个满分推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻/5个满分——————————————————————2. 高汤蒜蓉油麦菜菜炒出嚟,好清甜爽口,唔油腻,又唔会无味,蒜蓉量都算足够的,不过不失,如果,你同我一样,每餐都要食菜的话,我都建议可以一试价钱:$78好味程度:😋😋😋/5个满分价钱抵食度:💰💰💰/5个满分整体感觉:❤️❤️❤️/5个满分推介程度:👍🏻👍🏻👍🏻/5个满分——————————————————————3. 台式红烧牛肉面有牛展,有牛根,本身呢个价钱有4块都算合理,可惜,牛嘅质量就同个价钱不成正比啦,每一块嘅口感都不同,有2块好硬,得一块系淋身入味的,牛根就完全无口感,失望😞价钱:$94好味程度:😋/5个满分价钱抵食度:💰/5个满分整体感觉:❤️/5个满分推介程度:👍🏻/5个满分———

1.小笼包

一如以往的出色,皮薄馅靓,又多汤汁,热辣辣咁~~好食😋

价钱:$68

整体感觉:❤️/5个满分
推介程度:👍🏻/5个满分

————————————————————————

4. 菜肉馄饨汤面

馄饨皮好薄的,馅料就菜多过肉,有好重的麻油味,尚算不过不失。面就唔错,有口感,有弹性,又够滑身,而汤就系清汤

价钱:$80
好味程度:😋/5个满分
价钱抵食度:💰/5个满分
整体感觉:❤️/5个满分
推介程度:👍🏻/5个满分

————————————————————————
餐厅整体感觉:今晚餐厅唔算太多客人,不过,服务就一般啦,可能工作比较攰,大家都唔算太有礼貌,但环境尚算干净,碗碟嘅清洁程度都好高,只系⋯⋯如果,有收茶钱,又再收一,我希望可以能够提供更好的服务啦😊

✏️
餐厅名称:鼎泰丰
电话:28348818
地址:屯门乡事会路83号V city 商场MTR层M37&38号舖

#鼎泰丰#小笼包#高汤蒜蓉油麦菜
#台式红烧牛肉面#菜肉馄饨汤面
#食物小黑洞
#我嘅正职系食尽全世界嘅餐厅,让食物带给你一些正能量