2021-04-30 621 浏览
陪朋友体检完都已经天黑,平时下午都遇岩中场休息,今次终于食到喇。话说我哋仲有下一场晚餐,所以只系轻食试试。 一入去职员都有返咁上下年纪,虽然我哋年纪差距好大,却很亲切🥰热辣辣小笼包热系好重要,唔热汤汁会凝固,个顶端块皮好硬,肉都会软属啲。呢度嘅小笼包热,整体超正 因为太热,我哋都摊咗阵先食。 皮望落有啲啲厚,食落又OK, 包住满满唔肥肉汁,馅料足。必食锅贴有几必食? 一摆上枱,我忍唔住讲,我仲以为锅贴系脆卜卜。 当咬一啖,就要打自己咀巴喇。 佢真系脆㗎, 同样地眼睇皮好厚,食落都厚。但真系脆口,又吹佢唔胀🤣 锅贴入面有肉汁系加分位。 仲有size系好大只。因为睇到餐牌有写最低消费,我哋想食云吞,但食完8只肯定唔洗食下餐,唯有叫多碗面。 咩道理?食面就唔饱? haha因为面平啲啲吖嘛。云吞皮好滑呀!面条亦好出色,条条粗幼一样。

话说我哋仲有下一场晚餐,所以只系轻食试试。

热辣辣小笼包

必食锅贴
有几必食? 一摆上枱,我忍唔住讲,我仲以为锅贴系脆卜卜。

• 招牌小笼包