2016-12-04 1642 浏览
昨天同认识咗20年嘅契哥聚会,突然谂起好耐冇同阿哥啤过,即时上开饭网揾料,因为大家都住哩区,就选择咗哩间,虽然大家只系短聚2个钟,都系开心嘅事!坐底时都觉得哩间餐厅几好,坐位虽不算十分舒适,但都唔迫嘅!打开餐牌一看,全都系德国啤酒,紧系啦!德国菜㖞!有支装同生啤选择,我哋2个都选择生啤,仲要选择1L嘅,落单个侍应有啲惊讶,可能冇女仕会叫1L,仲要系黑啤,一嚟到我同阿哥都笑咗出嚟,只杯真系坚大只,唔止大只仲好重潻!哈哈边吹水边饮,仲玩下自拍,讲下近况,回味下以前大家都未结婚时去唱歌,不亦乐乎,讲讲下我老公都嚟咗,佢一见到只杯都呆咗……哈哈!𠮶时都饮完了!见仲有时间再嚟多round,但又唔想饮1L,我叫咗支500ml麦啤,阿哥叫咗支330ml,老公唔饮酒都冇叫野饮,餐厅都冇强迫佢要叫野饮,哩样系最好嘅,唔似出面𠮶啲一定要每人最少叫一杯,时间差唔多阿哥走先,放低咗钱,我同老公谂紧食晚餐,问佢要唔要试下,点知佢要食清清哋,唯有埋单走人啦!仲谂住可以叫多杯啤酒饮,奸计唔可以得逞潻,埋单时竟然仲有折扣,平均每人$170都好抵饮,杯1L生啤都$134㗎!下次叫埋其他朋友嚟happy hour都唔错!
2016-12-03
  • 德国啤酒