2011-04-03
三年前黎过呢度食点心放题今日去铜锣湾 baby话未食过于是卜徐试一试去到小肥羊已经要等位不过等左一,两分中到就有位 而且仲系卡位 正!下午茶点心放题 时段为1400-1600$47蚊一位再加一加茶钱既然是放题 当然有很多选择花多眼乱 baby叫左好多款平时无咩机会食到既点心 特别系羊肉饀果d!重点推介几款点心小肥羊春卷=正!皮薄饀又多 而且外层脆内层热 100分!口水鸡 四川名菜!每客有三件 份量好似少d不过无所谓 可以再叫热辣辣既鸡肉配上又麻又辣既酱汁 一流鸡皮好滑 鸡肉亦好嫩 唯独酱汁略嫌太油炸云吞 大大件 炸到好脆 但唔会油 亦唔会"遗"一层一层 口感好好 点埋甜酸汁好好味我至爱既叉烧包 等左好耐先上台原因系即叫即蒸 上台果阵热到拎唔到上手 d烟系咁飘牙飘讲番个包 皮唔会太厚 岩岩好 而且唔干身 咬落软绵绵叉烧饀好多 而且唔会有肥肉 全部都系瘦叉烧加埋叉烧汁 简直无敌!食完个包 满足感极大 灌汤饺 汤底落左瑶柱 所以好重瑶柱味 饺皮唔痴牙 羊肉亦唔苏 good总结$47既价钱 其实唔可以要求食物质素达五星级但小肥羊既质素绝对唔差 而且种类好多 经济得黎味道又oK唯独有一道点心真系
三年前黎过呢度食点心放题
今日去铜锣湾 baby话未食过
于是卜徐试一试
去到小肥羊已经要等位
不过等左一,两分中到就有位 而且仲系卡位 正!
下午茶点心放题 时段为1400-1600
$47蚊一位再加一加茶钱
既然是放题 当然有很多选择 花多眼乱 baby叫左好多款平时无咩机会食到既点心
特别系羊肉饀果d!
重点推介几款点心 小肥羊春卷=正!
皮薄饀又多 而且外层脆内层热 100分! 口水鸡 四川名菜!
每客有三件 份量好似少d
不过无所谓 可以再叫
热辣辣既鸡肉配上又麻又辣既酱汁 一流
鸡皮好滑 鸡肉亦好嫩 唯独酱汁略嫌太油 炸云吞 大大件 炸到好脆 但唔会油 亦唔会"遗"
一层一层 口感好好 点埋甜酸汁好好味 我至爱既叉烧包 等左好耐先上台
原因系即叫即蒸 上台果阵热到拎唔到上手 d烟系咁飘牙飘
讲番个包 皮唔会太厚 岩岩好 而且唔干身 咬落软绵绵
叉烧饀好多 而且唔会有肥肉 全部都系瘦叉烧
饺皮唔痴牙 羊肉亦唔苏 good
总结
$47既价钱 其实唔可以要求食物质素达五星级
但小肥羊既质素绝对唔差 而且种类好多 经济得黎味道又oK
唯独有一道点心真系好差 羊肉饺子 等左至少十五分中先黎 以为佢即蒸
点知黎到冻冰冰 d皮又硬 好痴牙 又浆住哂个口
入面既羊肉饀亦唔合格 无调味 得羊肉既苏味
而且有好多粒羊膏 口感好核突!