餐厅: 容記小菜王
资讯:

我几中意去中菜馆食饭,觉得质素同环境都好似好啲,今次同屋企人去左太子容记食晚饭,啲小菜真系唔错㖞,又多选择,样样都想试下😋扬名国际烧肉(细) ($98)烧肉外皮炸到金黄色、好脆口,食落索索声😋肉就肥瘦均匀,睇到一层肥膏一层肉,食落都几嫩,份量都几多👍🏼小炒王 ($98)好大份,料又足,有虾干、鱿鱼仔、鱼干、腰果、韮菜花等等,绝不马虎,虽然有少少咸,但送饭真系一流!容记第一咀 ($88)粒粒原只墨鱼咀,炸到好酥脆,炸粉唔厚,食落卜卜脆👍🏼砵仔焗鱼肠 ($98)呢碟系顺德菜,唔系到到有得食,毕竟准备功夫繁复,见呢到有就叫左一份。焗出黎金黄色好似crème brûlée 咁🤣表面系食蛋饼咁比较结实,但入面既蛋系蒸得好滑,加上鱼肠,有嚼口,如果洒上少少胡椒粉食,更加好食😋八味酥炸九肚鱼 ($138)九肚鱼好大条,炸粉唔厚,炸得好酥脆,啖啖肉,几好食👍🏼黑啤做紧优惠$25两罐,一路饮啤一路食香口野,绝配🤣呢到既环境比较似酒楼,但有梳化卡位,坐得比较舒服😌服务都几好,啲菜都上得快既。平日黎都坐无虚席😮,因为啲小菜真系几好,下次再黎就试下啲海鲜先😋.味道 ★ ★ ★ ★ ☆环境 ★ ★

扬名国际烧肉(细) ($98)
扬名国际烧肉(细)

小炒王 ($98)
小炒王

容记第一咀 ($88)
粒粒原只墨鱼咀,炸到好酥脆,炸粉唔厚,食落卜卜脆👍🏼
容记第一咀

砵仔焗鱼肠 ($98)
砵仔焗鱼肠

八味酥炸九肚鱼 ($138)
九肚鱼好大条,炸粉唔厚,炸得好酥脆,啖啖肉,几好食👍🏼
八味酥炸九肚鱼

黑啤做紧优惠$25两罐,一路饮啤一路食香口野,绝配🤣