2013-07-02 1048 浏览
放工同朋友食饭, 一行5个人, 听朋友讲呢度生炒骨好食过好多地方, 所以特登来试试!未坐定己经叫一个生炒骨!哗! 果然名不虚传! 旧肉系新鲜炸起, 个皮比起一般餐厅什至酒楼吃的脆好多~酸甜汁很开胃又够干身, 刚刚好包住旧骨, 浓稠度适中,真系挂哂汁ga!! 我食过好多间食肆的生炒骨/咕噜肉, 晶辉呢碟生炒骨真系数一数二好食!笼仔虾饭-鲜虾开边用蒜蓉蒸, 饭底唔知有咩, 可能连蒜蓉蒸, 总之好香, 推介!钟意食香口野既我, 见到椒盐茄子已经流口水! 伴碟有D唔知系咪炸紫菜, 无乜味但食唔停口腰果鱿鱼丝呢个正! 朋友都赞不绝口, 香口惹味,送啤酒一流! 椒丝腐乳通菜-不过不失仲有个胡椒蚬煲都好好食, 胡椒味好抢! 加埋粉丝食索埋D汤应该好好味, 可惜我地之前唔知,无加到~下次一定要加呀!每人都系食左$100左右~不过呢类平民食堂, 环境较简陋, 同埋服务普通, 咁既价钱可接受啦~
菠萝生炒骨
茏仔蒸虾饭
椒盐茄子
腰果鱿鱼丝
椒丝腐乳通菜-不过不失
胡椒蚬煲
每人都系食左$100左右~

2013-06-24
菠萝生炒骨