2022-07-08 740 浏览
老同事介绍去食廿七窝,位于大角咀。有鸡煲、打边炉、小菜、海鲜,可能疫情关系,东主唔想keep咁多食材,未必每样海鲜都齐。如要食海鲜,入座后,落柯打时,要先预早半小时前预订。整年冇见,当然要啤啤佢,最爱Blue girl with Edan☺️。酸菜鱼:以前食酸菜鱼都系鱼肉梅、散。今次呢个就唔同啦,鱼肉爽口弹牙,好似条鱼有做运动,鱼肉烟韧,好有弹性,鱼肉又多。酸菜鱼味道恰到好处。我个人认为冇得输,。凉瓜炒猪颈肉:个老板拣啲食材都几好㖞,苦瓜唔苦只系觉得甘甘地,连唔食苦瓜啲同事都觉得好味,猪颈肉多,体嚟讲炒得唔错。冻食鱿鱼筒:原只鱿鱼筒用咗泰国酱汁,肉质爽口,配埋啲油麦菜嘅根茎够晒清凉。。炒蚬:大大只蚬,都算多肉,有粉丝,好鲜味。其他有酥炸鲍鱼、火焰猪手、蜜桃古老肉、丝腐乳通菜和蒜蓉虾开边、炒面。味道都唔错,大大碟。只系位置麻麻地,其实菜式都几好食。
整年冇见,当然要啤啤佢,最爱
Blue girl with Edan☺️。

酸菜鱼:

凉瓜炒猪颈肉:

冻食鱿鱼筒:

炒蚬:
大大只蚬,都算多肉,有粉丝,好鲜味

只系位置麻麻地,其实菜式都几好食。
2022-07-07