2018-01-15 1111 浏览
住附近已经食烧鹅食到厌,今日想食吓家常便饭,谂住有苏民峰加持唔太差挂,点知中伏了。其实几年前帮衬过一次烧鹅,食完觉得麻麻己经无返转头,今次想试吓佢小菜得唔得,所以无叫烧鹅。花雕煮花甲,花甲好大只,但无咩鲜味,少少腥。虽然花雕味好浓又有劲多姜,但都系唔好食。煎莲藕饼,咬落胶胶地,初时仲谂究竟食紧咩,莲藕少得可怜,于是问侍应呢块嘢除了莲藕仲有咩,佢好直接答系粉,哦⋯⋯原来粉多过莲藕,佢改名做煎莲藕糕会好d。要赞既话只能赞佢可以将d粉达到咁胶,好功力。个生菜豆腐鲮鱼球汤味道比较正常。 成餐饭靠呢个汤送白饭先至饱,本来有谂过要唔要烧鹅送饭,但心谂都系博唔过,唔比佢赚$160蚊。结论,唔会再去。

结论,唔会再去。
花雕煮花甲
煎莲藕饼