2008-11-04 116 浏览
阿妈请食饭, 5人叫5味𩠌沙姜鸡: 鸡肉好滑, 唔点酱都有d咸味, 不过阿爸话应该系冰鲜鸡, 我都食咗几件~ 好大只鸡, 5人都食唔哂豉椒蛏子: 好大只肥美的蛏子, 少少辣都几惹味, 只见到好少辣椒, 食完其他再食佢就觉得一般, 因为d酱实在太杰, 好似炒唔够~蒜蓉豆苗: ok, 都几新鲜, 不过蒜蓉少咗d.....蒸斑头腩: 好滑, 啖啖肉, 贵咗少少(一碟好似要~$170)椒盐白饭鱼: 我的最爱, 因为中意食炸野, 每次来都系必点!够脆又大碟(之前去第2度食过, 只有这里的一半份量) 个人包办半碟食咗$580( 叫咗d啤酒), 有半只鸡食唔哂要打包, 个个都食到好饱!这店是父母的最爱饭店, 佢地成日都话好食过d大酒楼, 所以我都成日食, 不过我就中意食小菜多d, 感觉较经济实惠~
阿妈请食饭, 5人叫5味𩠌

蒜蓉豆苗: ok, 都几新鲜, 不过蒜蓉少咗d.....

豉椒蛏子, 沙姜鸡
蒜蓉豆苗