2023-01-15
小菜精美!墟内我推介既小菜馆!睇左几编食评,我就谂,只炸子鸡系咪咁好食呀!真系估唔到,内嫩皮薄,够味;平时食到好多都系肉比较实,皮同肉中间会好多肥膏,呢度既炸子鸡完全冇咁既问题,真系好得!蚝仔肉碎浸豆苗蚝仔洗得干净,豆苗份量多,个肉碎汤汁煮到几浓,好味!油盐水蚬够味,份量多,水准以内。流沙明虾球虾球走油冇过火,d咸蛋王完全包住虾球,虾球爽口,唔错。煎封马友炸得够朝脆,略严细条,整得好好!椒盐鲜鱿,蒜蓉粉丝蒸蛏子,都做得唔错!冰镇芥兰,都算爽口,不过就咁落d现成日式芝麻酱系面就好普通。总括黎讲食物有质素,不过全部海鲜都要预订,如果唔系好多都冇,地方企理舒服,不过系细枱多,楼上有大枱/房,有最低消费$3000;食得出师傅有心机处理食材,绝对值得一试,酒水就细啤$200/半打,自备酒水就合理开瓶费,论价钱及出品我觉得好过去酒楼食。尤其大时大节,连锁酒楼要食餐都系斗快飞出嚟!唔饮酒有沙冰咖啡奶茶。嚟食一定要订位,最主要系留海鲜,打去会whatsapp餐牌比你。
蚝仔肉碎浸豆苗
蚝仔洗得干净,豆苗份量多,个肉碎汤汁煮到几浓,好味!
油盐水蚬
够味,份量多,水准以内。
流沙明虾球
虾球走油冇过火,d咸蛋王完全包住虾球,虾球爽口,唔错。
煎封马友
炸得够朝脆,略严细条,整得好好!
椒盐鲜鱿,蒜蓉粉丝蒸蛏子,都做得唔错!