L'AMOUR

2024-07-31 415 浏览
大埔太和路有好多餐厅,吸引到我注意既就系L’ AMOUR门口部钢琴啦!餐厅以红黑为主色,配置一个大大水晶吊灯,最入面就系放满酒既Bar枱。我地叫左2个4 course lunch set,有starter、soup、main、dessert,叫左两杯红酒,到加左啲 add on。蓝鳍吞拿鱼他他生既吞拿鱼肉同牛肉果一齐都几夹,造型上有啲泡沫几可爱。法国烟熏BB鳝有机沙律烟熏味好香浓既鳝同好Fresh既沙律菜,好味道。时令海胆刺身多士摆盘漂亮,味道不错,海担上还有金箔。季节是令法国生蚝法式澳洲活龙虾汤好浓郁龙虾味,里面有啲蘑菇块。黑松露野菌忌廉汤好香蘑菇味,食到啲菇菌碎,岩我口味。法式龙虾汁海鲜薏米饭饱满大粒有口感既薏米饭,有龙虾和两大只带子一齐食,带子唔错。澳洲Black Opal m9和牛小排一9和牛好肥美,外面有煎香,内里粉嫩,充满油香。原只海胆雪糕好有仪式感既豆腐味雪糕放喺真海胆外壳里面,干冰营造出烟雾效果好惊喜。Tiramisu

蓝鳍吞拿鱼他他
生既吞拿鱼肉同牛肉果一齐都几夹,造型上有啲泡沫几可爱。

法国烟熏BB鳝有机沙律
烟熏味好香浓既鳝同好Fresh既沙律菜,好味道。

时令海胆刺身多士
摆盘漂亮,味道不错,海担上还有金箔。

季节是令法国生蚝

法式澳洲活龙虾汤
好浓郁龙虾味,里面有啲蘑菇块。

黑松露野菌忌廉汤
好香蘑菇味,食到啲菇菌碎,岩我口味。

法式龙虾汁海鲜薏米饭

澳洲Black Opal m9和牛小排
一9和牛好肥美,外面有煎香,内里粉嫩,充满油香。

原只海胆雪糕

Tiramisu