2024-03-09
同frd子两个人想打个小边炉,估唔到酒店入面会有火锅店佢地仲有好多款汤底可以拣 净系手工汤底都有8款一坐底 店员哥哥就介绍九宫格酱料比我地混个心水酱,真要试花椒油同自家制沙嗲酱 所有食材沾少少都会完美点缀🥥火焰三椰鸡锅 $328店员哥哥先将鸡件同配菜炒至半熟,洒酒再点火 快炒爆香 香味即时飘出,加埋椰皇水+椰青水+椰子汤一齐煲滚,开动前先同frd子一入叹一碗汤 清甜的唔会腻,鸡件嫩滑又带有阵阵椰香🐮花雕醉滑牛 $128一杯花雕酒置中,先将酒淋上滑牛 拌匀,滑牛片切得厚身 放汤内至岩岩熟 咬落有口感 松化又唔会靭,牛味浓郁 再有微微酒香渗出,被惊喜到 🦐手打咸蛋黄虾丸(半份) $52虾丸新鲜弹牙 非常爽口,咬开有咸蛋黄蓉 咸香+海鲜味好正好特别🥟极茜豚肉饺(半份) $48饺粒粒都胀卜卜,芫茜同猪肉比例呈8:2,大部分馅都系芫茜 浓味非常,爱芫茜的必点item🐷秘制蝴蝶腩 $128好少地方有得食 听讲每只猪得一块,上枱先发现系烹调过既蝴蝶腩,初尝放汤煮热 是软腍软腍的连筋带肉位置苹果汁 $38* 环境干净 座位阔落* 有几间VIP房 (房内有mic mic)* 酱料@$28
佢地仲有好多款汤底可以拣 净系手工汤底都有8款
🥥火焰三椰鸡锅 $328
🐮花雕醉滑牛 $128
🦐手打咸蛋黄虾丸(半份) $52
🥟极茜豚肉饺(半份) $48
🐷秘制蝴蝶腩 $128
苹果汁 $38
* 环境干净 座位阔落
* 有几间VIP房 (房内有mic mic)
* 酱料@$28