2013-09-25 2156 浏览
九月系小魔怪嘅生日月,每年都会为佢哋准备生日蛋糕,今年亦不例外。之前妈咪生日嘅时候,试过 Gioia By Chi 嘅蛋糕,小魔怪都好钟意食,所以今次都谂住嚟呢树订蛋糕。两个小魔怪,一个响10号,一个11号生日,虽然可以订一个蛋糕两姊妹一齐切,但总觉得每人一个蛋糕佢哋会开心啲。Cake shop 嘅 signature cake Fresh Fruit Surprise 系不二之选,而俩姊妹都钟意食朱古力,cake shop 就介绍咗款 Chocolate Fun 俾我。Fresh Fruit Surprise 系拿破仑底,中间夹著吉士忌廉,蛋糕面就舖满咗生果,当中仲有无花果添呀!个拿破仑底超脆,中间嘅吉士忌廉甜度刚刚好,唔好令人觉得太甜。真系食到个个都赞不绝口呀!Chocolate Fun 用咗朱古力脆饼底,跟住就系一层朱古力海绵蛋糕,上面就系焦糖面。整个蛋糕嘅味道配撘恰到好处,唔会太甜或太漏。
Fresh Fruit Surprise
Chocolate Fun