2024-12-08
小鱼儿屹立喺尖沙咀好多年,系小妹香港最爱嘅烤鱼店之一😍😍第一系餐厅位置方便邻近K11商场,第二系价钱合理,最重要就系食材够新鲜,而且份量足料👍🏻👍🏻「小鱼儿」除咗有经典烤鱼系列外,仲可以嚟食鸡煲打边炉🤭我哋今次就拣咗烤鱼🐟烤鱼都有三款鱼类可以选择,晏咗少少嚟海鲈鱼已经售罄😲所以我哋就拣咗中价位嘅江团鱼,鱼肉够口,而且油脂丰腴,相当肥美❤️❤️因为好朋友唔食辣,所以我哋就拣咗黄金特浓蒜香豆花,虽然冇辣度,但系满满嘅蒜头煮到相当软腍,仲带新鲜蔬菜天然嘅甜味🥰除咗有主角超级大条嘅江团鱼外,仲有嫩滑豆花、青瓜片、宽粉、黑木耳同大量芫荽👏🏻👏🏻我哋仲另外加点咗薯粉,薯粉索晒特浓蒜香汤汁超级好味😋😋小妹好喜欢薯粉烟烟韧韧嘅口感👍🏻👍🏻我哋仲一人点咗一杯竹蔗茅根水,入边仲有一条条嘅竹蔗茅根,真系真材实料,饮完之后即刻下哂火🔥
「小鱼儿」除咗有经典烤鱼系列外,仲可以嚟食鸡煲打边炉🤭