2019-10-22
行过女人街成日见到呢一间餐厅,大大只字写住小鲜肉,到底系咪卖小鲜肉,定系有小鲜肉服侍你呢,今日我哋入去查个究竟唔想食饭嘅关系,所以见到入面有潮州粉面,我就拣咗佢啦其实晚市,另一主打会系呢个一人一锅嘅火锅套餐,不过对我来讲实在太多啦,所以我都系食返潮州粉面先影个全相俾大家睇,我呢一碗牛丸牛根面,加个鱼皮,连埋杯嘢饮,$63,晚市黎讲都ok既,不过呢个好平就一定唔系啦,但系都坐得舒服嘅碗面都唔错,牛丸三粒,牛筋份量都多,多葱嘅情况下,真系几好食炸鱼皮一定要新鲜先好食,起码啲鱼皮唔系林嘅,冇油益味,咁就真系正呀,脆卜卜,浸一浸汤食,一流食潮州粉面点可以少得辣椒油呢,呢度嘅辣椒油都几辣,加少少就已经好辣架啦!面嘅份量都几多,爽口弹牙本身嘅汤汁,加埋头先嘅辣椒油,成碗面会好好食呢个真系唔错,因为食得出系手打牛丸黎,牛嘅味道非常重,系有咬口嘅,唔会太硬,呢个几有惊喜
唔想食饭嘅关系,所以见到入面有潮州粉面,我就拣咗佢啦