辛苦左一排终于放Sembreak😢又系时候要放松下,而且近排有舖食Tea瘾,千挑细选之下就同朋友一齐拣咗呢一间😳因为佢哋竟然有鲟鱼子酱食丫🤫-🍴梦幻粉嫩下午茶下午茶以粉红色做主题,并且部份食物以南瓜车同玻璃鞋装住🤭非常梦幻,真系会少女心大爆发🥰~四款咸食:迷你烤猪肉牛角酥🥐、虾肉沙律曲奇、西伯利亚鲟鱼子酱、红菜头酥皮盒🥧迷你烤猪肉牛角酥入口带有阵阵嘅牛油香味😋而且口感松脆,中间嘅猪肉入口口感爽嫩,咬落有少少肉汁,配上味道清新嘅蕃茄片🍅,整体嘅味道清新唔油腻☺️虾肉沙律曲奇入口口感非常丰富😜爽口嘅虾肉配上松脆嘅牛油曲奇,竟然有意外惊喜🤗而且曲奇表面有啲沙律酱喺度,所以入口亦唔会太过干身。西伯利亚鲟鱼子酱配上多士同碎蛋一齐食用味道啱啱好😋入口暨不失鱼子酱嘅咸香味,但食落又唔会觉得太咸😝而且配上香脆嘅多士,整体口感亦都会比较丰富😳红菜头酥皮盒入口口感酥脆😌而且带有好香嘅牛油香味,入口完全唔觉得有油腻嘅感觉。另外,酥皮盒食落嘅红菜头味都唔算太重🤫所以出嚟个味道都几夹😄~七款甜点:咖啡味软糕☕️、草莓酱芝麻蝴蝶酥、玫瑰杏仁小甜饼、红粉荔枝果冻、粉红石榴忌廉卷、玫瑰香蕉蛋糕花盆🍰、鲜草莓朱古力🍓咖啡味

🍴梦幻粉嫩下午茶

咖啡味软糕以南瓜车装住,上枱时更加会倒入干冰🤗非常梦幻。入口味道方面,软糕嘅质感软糯烟韧😏有啲似Mochi咁🤔而中间就包住个咖啡慕丝,慕丝食落有好重好香嘅咖啡味😯质感亦非常幼滑,有惊喜。

草莓酱芝麻蝴蝶酥入口食落口感酥脆😋而且有好香嘅芝麻香味,即使配上左草莓朱古力,但味道亦都唔算太甜☺️反而酸酸甜甜嘅感觉令蝴蝶酥嘅味道更加丰富🤤
玫瑰杏仁小甜饼入口嘅味道就比较甜🤔但带有好香嘅玫瑰香味,隐约都食到有少少杏仁嘅味道😚而口感方面,小甜饼入口食落微脆,唔会太过硬身😗
红粉荔枝果冻望落有种简约美,而果冻入口食落带有好香嘅玫瑰味😍隐伴随着有少少香甜嘅荔枝味,而且表面有层奶冻喺度😎入口带有淡淡奶香味,同时亦多左一份幼滑既质感😁
粉红石榴忌廉卷入口有好重嘅石榴香味,而且味道酸酸甜甜咁,非常开胃😋忌廉卷入口口感湿润,而且松软😚表面嘅石榴籽亦都丰富左成件忌廉卷嘅口感😌
玫瑰香蕉蛋糕花盆入口有淡淡的香蕉味🍌,表面嘅忌廉亦都做得非常轻盈幼滑,中间嘅蛋糕睇有啲似Cupcake嘅质感🤔所以整体入口感觉亦都唔会太湿😆
鲜草莓朱古力用玻璃鞋载着,非常梦幻😍而且入口食落整体感觉都非常清新,偏酸嘅草莓配上味道香甜嘅白朱古力,绝对系一绝😋

饮品:玫瑰洛神花茶、百合茉莉花茶
玫瑰洛神花茶入口有好香嘅玫瑰香味😊配上味道酸酸甜甜嘅洛神花,整体嘅味道都非常丰富😋而且仲可以根据个人喜好加入蜜糖去调味😎
百合茉莉花茶闻落有比较重嘅茉莉花香味☺️不过入口饮落就带有清幽嘅茶香味😌味道比较复杂,有少少难形容😳但一样好饮🤗