2022-12-31
💗餐厅以粉红色做主题 ,好啱同闺密去食饭,少女心满满。一入门口已经有一只超吸睛嘅巨型粉红色花花熊啤啤,仲有大量粉红色卡位,坐得够晒舒服。仲有一个儿童游乐场位置,啱晒带小朋友去食野嘅家庭可以俾小朋友放电,大人可以专心食野🥢酱料区有好多款酱料 ,墙上面仲有唔同配搭嘅推介。仲有前菜同生果,前菜有花生、木耳、青瓜,够晒开胃🍲长生抗癌松茸野菌锅我地拣左单锅,汤底清甜,野菌味香浓,入面有唔少本菇、虫草花、冬菇等。🐮牛肉选择有好多 仲有手切牛。我地拣左精选牛肉拼盘,一次过可以试到五款牛,有安格斯牛小排、巴西牛舌、美国肥牛丁、美国牛板腱、安格斯封门柳。🐮当中最好食系安格斯牛小排,油脂平均,牛味香浓,有入口即溶嘅感觉封门柳厚薄适中,肉质嫩滑🐷日本香肩白猪肉片猪肉薄切,相比牛肉比较少油脂,食落比较有咬劲呢到嘅配菜多数都有半份拣,啱晒两个人黎食🐮牛肉丸牛肉丸好爆汁juicy🐙墨鱼丸墨鱼爽口弹牙,有墨丸细粒增加口感🐂黑毛肚以片上嘅黑毛肚,食落新鲜,渌耐左都唔会韧🥢豆百页豆百页豆香重,吸晒汤底精华好浓味🥤竹蔗茅根🍹紫背天葵洛神花茶打边炉真系要饮番d清热野,两样都系$25无限添饮,好下火解喝,店员都会好积极帮你r
🍲长生抗癌松茸野菌锅
封门柳厚薄适中,肉质嫩滑
🐷日本香肩白猪肉片
猪肉薄切,相比牛肉比较少油脂,食落比较有咬劲
呢到嘅配菜多数都有半份拣,啱晒两个人黎食
🐮牛肉丸
牛肉丸好爆汁juicy
🐙墨鱼丸
墨鱼爽口弹牙,有墨丸细粒增加口感
🐂黑毛肚
以片上嘅黑毛肚,食落新鲜,渌耐左都唔会韧
🥢豆百页
豆百页豆香重,吸晒汤底精华好浓味
🥤竹蔗茅根
🍹紫背天葵洛神花茶
打边炉真系要饮番d清热野,两样都系$25无限添饮,好下火解喝,店员都会好积极帮你refill