2024-08-04
sips;;lban原来系来自韩国仁川,环境系简约复古风,融入沙滩元素🏝️气氛轻松舒适☺️主菜同甜品同样高质😋✿ 明太子带子炒年糕 $92年糕真系经典韩国菜式,混合明太子颇新颖~明太子忌廉味道浓厚,明太子香气十足🧡忌廉又好creamy🤍带子爽口弹牙,年糕烟烟韧韧。✿ 半半炸鸡 $155食得韩国菜当然整番份炸鸡🍗拣咗初雪芝士🧀加蒜蓉蜜糖🍯两款味道都做得好好。芝士吾会比人感觉好腻,系甜甜哋咁💛蒜蓉蜜糖蒜香入味🧄蜜糖香甜,炸鸡本身亦做到外脆内软👍🏼无骨呢样野好贴心,吾洗吐骨真系方便好多。✿ 花生忌廉咖啡 $52表面系花生奶盖🥜花生味道浓厚,加埋有吾少花生粒更滋味,底部咖啡味道亦不俗,甘香而不苦涩☕️✿ 黑芝麻鲜奶 $46黑芝麻鲜奶一饮就觉得食紧芝麻糊咁,芝麻控朋友亦表示满意🖤黑芝麻同鲜奶完美融合,鲜奶醇滑🥛✿ 软绵绵粟米蛋糕 $62边有谂到粟米做甜品🌽仲可以做得咁正😍表面有焦香粟米 然后系忌廉层同埋粟米忌廉,粟米忌廉甜度刚好,蛋糕软绵滋味🍰✿ 香浓花生梦幻刨冰 $98花生味同花生忌廉咖啡戈款一样,好似食紧花生咁😆🥜洒上黄豆粉令卖相更精致✨里面食到花生碎同麻糬,客人亦可自己选择加入炼奶。
✿ 明太子带子炒年糕 $92
✿ 半半炸鸡 $155