2021-12-03
今日去到铜锣湾嘅金百利广场,难得人少少就上去揾嘢食,最后拣咗呢间装修非常之少女心,成个场地摆满晒花花嘅川菜,好强嘅反差萌。担心太辣,所以一嚟即刻叫杯水果茶,比想像中大杯好多,而且好多生果,饮落去清清哋,唔会太甜。朋友惊热气叫咗罐加多宝。健康啲叫咗蒜香牛油野菌杂菜,一放低嘅时候已经闻到好香牛油味,杂菜有秋葵、椰菜、莴笋等等,食落仲好香蒜味。我哋仲嗌咗个红油火鸡肾做配菜,非常之惹味,除咗鸡肾,仲有花生同青瓜丝,餐厅亦都加咗花生酱,捞埋食一流,仲有啲似担担面。嚟到主菜水煮鱼,食客可以选择用咩鱼,我哋就拣咗比较少见黑鱼,肉质比平日水煮鱼食到嘅鱼结实,但比较多骨,食嘅时候要小心。锅入面仲有蒟蒻、芽菜同河,两个人绝对够食,我仲加咗炸豆腐角,入哂汤味非常好味。朋友仔叫咗碗白饭送水煮鱼,都好惹味。埋单计数,如果唔系口痕叫咗好多小菜应该300有找。
朋友惊热气叫咗罐加多宝。
朋友仔叫咗碗白饭送水煮鱼,都好惹味。
埋单计数,如果唔系口痕叫咗好多小菜应该300有找。