2018-09-06
同朋友行完街, 佢之前已经谂定book埋去边食入到黎既感觉好少女feel, 日式和式既装潢布置大部分都系大大张梳发位, 坐落好舒服, 仲有tatami, 多D人一齐黎都无问题仲有个corner 卖日本skin care叫左一个小食,两个主菜share 食, 两杯饮品食物好快黎, 朋友要原条蒲烧鳗鱼炒饭, 同图片合乎比例鳗鱼长度长过只碟, 鱼肉油脂丰富, 肉身又够厚蒲烧将酱汁融入鳗鱼之中, 酱汁甜蜜味美日式广岛炸蚝, 炸粉几薄, 炸得干身唔油腻,口感香脆可口蚝都算新鲜, 几鲜甜, 但广岛蚝黎讲, 唔算大只, 可能炸左缩细左神户野菜牛肉锅, 卖相几吸引, 都几多人食, 见隔离枱都食紧牛肉份量唔算多, 侍应将炉点火后, 等个锅慢慢滚除左牛肉, 锅入面仲有好多杂菜, 粉丝, 真系惊你唔饱呀朋友个杯焦糖鲜奶朱古力, 卖相几靓, 系cream上面唧上焦糖浆佢地只用北海道3.7鲜奶, 冲出黎既鲜奶朱古力奶奶香幼滑, 朱古力味几浓而我个杯系抹茶鲜奶, 比朋友个杯大D, 有淡淡的抹茶香
入到黎既感觉好少女feel, 日式和式既装潢布置
仲有个corner 卖日本skin care 叫左一个小食,两个主菜share 食, 两杯饮品
食物好快黎, 朋友要原条蒲烧鳗鱼炒饭, 同图片合乎比例
鳗鱼长度长过只碟, 鱼肉油脂丰富, 肉身又够厚
蒲烧将酱汁融入鳗鱼之中, 酱汁甜蜜味美
日式广岛炸蚝, 炸粉几薄, 炸得干身唔油腻,口感香脆可口
牛肉份量唔算多, 侍应将炉点火后, 等个锅慢慢滚
除左牛肉, 锅入面仲有好多杂菜, 粉丝, 真系惊你唔饱呀
而我个杯系抹茶鲜奶, 比朋友个杯大D, 有淡淡的抹茶香