2024-04-29 228 浏览
小编行行下Airside觉得好冻🥶🥶🥶想饮番一杯热辣辣既野。就去番近mtr既日式过江龙抹茶专门店🍵下午茶时间特别多人,多数食紧芭菲,好似好正!但小编当时实在太冻冇叫到🥶该商场是宠物friendly,门口位特别多宠物排排坐🤭小编与朋友各叫了一杯外卖热饮:手工抹茶 matcha green tea $42 (店员主动问全糖/半糖/走甜)小编怕太苦,拣咗半糖抹茶味有点儿淡,唔苦,得就小小草青味,口感偏水,我会形容好似americano咁(一shot咖啡再加大量水),佢就系一shot抹茶再加水🫣小编好后悔叫咗半糖🥲…应该叫走糖🥲佢嘅甜味同抹茶味分得好开,mix唔埋,饮落糖嘅存在怪怪的😅如果想饮浓味抹茶,我念应该叫番matcha espresso shot $88黑芝麻奶 black sesame latte $45(不能选择甜度)呢个又几好饮㖞!有好多黑芝麻既碎粒,有奶托起成个芝麻味,饮落好顺口,唔会过甜。但记得一路饮要keep住mix下佢,如果唔系就会宝物沉归底,个底会变咗芝麻糊架啦🤭最后一提,服务员交饮品到我们手上时皆提醒我们饮品十分热,细心👍🏻

该商场是宠物friendly,门口位特别多宠物排排坐🤭

小编与朋友各叫了一杯外卖热饮:

手工抹茶 matcha green tea $42
(店员主动问全糖/半糖/走甜)
小编怕太苦,拣咗半糖
Matcha  green  tea

小编好后悔叫咗半糖🥲…应该叫走糖🥲

黑芝麻奶 black sesame latte $45
(不能选择甜度)
Black  sesame  latte

2024-04-28
10 分钟 (外卖自取)
Black  sesame  latte