2024-10-29 970 浏览
返工手尾门出到嚟都七点几,啲旧同事食住小食等。留咗只八爪鱼仔俾我,不过呢度啲八爪鱼唔系平时食开𠮶啲染色,食落都几弹牙。另外静咗少少中华沙律,呢样冇评论都系交货嘢。先叫咗个蒜蓉开边虾正常发挥基本上最钟意食佢啲蒜,真系好香。基本上今晚最失望嘅系两样炸嘢。炸猪大肠又干又柴,冇乜肉食。炸乳鸽太过火,有少少苦味。跟住转一转食返个豉汁蒸大鳝,呢个啲鲜肉系做得几好够爽脆。跟住又炒咗个芥兰,个芥兰太淋完全唔爽脆冇蒜味冇姜汁。后来有个同事来又钟意食鳝,决定再嗌多一碟鳝,另外再加多个姜葱蚝。个蚝薄薄一层粉浆包住,都系正常发挥,d蚝都几饱满。跟住加咗个风沙骨,粗略估计都有十粒不过骨多个肉。最好食都系风沙里面啲腰果。希望下次聚会再嚟食嘅时候,冇今次咁大落差就好啦。