2014-12-31
承上一篇食评,本身同朋友去东涌行街食咗个好难食嘅晏而唔开心,到晚餐时间朋友话带我去荃湾食好嘢就搭巴士过去。其实之前都经过呢间舖好多次不过次次都好多人冇试到,今日刚好有两个位,落完 order 坐定定等食! 系就系几逼夹不过变相佢嘅翻桌率都高!我两个叫咗一个套餐加一碟生煎饱,套餐包括一杯豆浆、两个生煎饱同一碗油豆腐粉丝汤。豆浆豆味唔够浓,不过唔太甜同埋好滑。生煎饱即叫即整,有少少油但都可以接受,面有芝麻几香,入面好多肉汁,如果太心急好易渌熟个口! 至于个底就煎到好香脆又唔㶶,热食真系好正! 油豆腐粉丝汤都特别,佢入面有旧嘢,一旧系好似软身嘅豆卜酿猪肉,另一旧系百页卷,应该都系猪肉涵,好食!两个女仔叫一个套餐加一碟生煎饱做晚餐真系好够饱,$68 埋单好抵!!
我两个叫咗一个套餐加一碟生煎饱,套餐包括一杯豆浆、两个生煎饱同一碗油豆腐粉丝汤。豆浆豆味唔够浓,不过唔太甜同埋好滑。生煎饱即叫即整,有少少油但都可以接受,面有芝麻几香,入面好多肉汁,如果太心急好易渌熟个口! 至于个底就煎到好香脆又唔㶶,热食真系好正! 油豆腐粉丝汤都特别,佢入面有旧嘢,一旧系好似软身嘅豆卜酿猪肉,另一旧系百页卷,应该都系猪肉涵,好食! 两个女仔叫一个套餐加一碟生煎饱做晚餐真系好够饱,$68 埋单好抵!!