2021-12-11 538 浏览
是咁的,话说大馆同中环街市开咗咁耐都未去过。本身想学朋友𠮶个男朋友话斋,「好攰唔去」,但系又怕一个唔小心激嬲咗人,好似咁样仲大镬,咁唯有星期日都过海啦🥲行咗街市一阵之后其实已经肚饿😌咁就揾嘢食啦~ 经过呢一间餐厅望吓佢个Lunch Set Menu都几啱食就入咗去~ 。Starter ♦️烟三文鱼凯撒沙律前菜嚟讲,沙律🥗is a must呀~ 清新爽脆嘅沙律菜加埋微酸嘅酱汁,仲有咸香嘅烟三文鱼,醒胃呀!♦️唐扬鱿鱼须配芥末紫菜鱿鱼脆得嚟又够晒弹牙,去买芥末紫菜同埋木鱼碎劲惹味~。Main♦️轻煎三文鱼扒·嫩菠菜 配 意式柠檬甜酒柚子汁三文鱼劲大块,煎到外脆内软。入口肉质鲜嫩,酱汁系甜甜地同三文鱼几夹。菠菜份量都唔少,配一个好Creamy嘅酱汁👍🏻♦️烤纽西兰特级肉眼扒 180克 配 薯菜·红酒咖啡肉汁肉眼扒肉质软腍,最特别系佢嘅酱汁,有少少咖啡香汁,微微辣带少少酸。顺带一提系如果晚餐嚟食嘅话,散叫呢份牛扒会系再大块啲同埋会用咗慢煮嘅煮法。店员讲解完之后搞到我都心思思想夜晚嚟多次!饮品方面食咗一杯latte同埋一杯CocktailLatte 其实感觉似Dirty多啲☝🏻饮都系滑滑嘅奶同埋香浓嘅咖

。Starter
♦️烟三文鱼凯撒沙律

♦️唐扬鱿鱼须配芥末紫菜

鱿鱼脆得嚟又够晒弹牙,去买芥末紫菜同埋木鱼碎劲惹味~

。Main
♦️轻煎三文鱼扒·嫩菠菜 配 意式柠檬甜酒柚子汁

♦️烤纽西兰特级肉眼扒 180克 配 薯菜·红酒咖啡肉汁

饮品方面食咗一杯latte同埋一杯Cocktail

Latte
其实感觉似Dirty多啲☝🏻饮都系滑滑嘅奶同埋香浓嘅咖啡😌
Cocktail - You May Fun
系店员介绍嘅,酸酸甜甜几似入口,饮完即时觉得有少少醉嘅感觉,就同店名一样。

总结系其实呢一间都系一间非常有心同埋有质素嘅餐厅,可能咁啱出边维修紧嘅关系,佢嘅位置都唔系好显眼,要细心留意先见到,但系佢绝对系一间非常高质嘅餐厅。另外餐厅仲有露天嘅位置,如果坐出边嘅话感觉都几休闲。
  • You  May  Fun